- De eerste stap is om de oven alvast op 200 graden voor te verwarmen.
- Neem dan een springvorm en vet deze in met wat olijfolie en besprenkel vervolgens met bloem. Op die manier zal de cake niet aan de bodem vast plakken.
- Pak dan een kom en meng daar de boekweitmeel, kaneel, koekkruiden, bakpoeder en mespuntje zout in.
- Meng dan in een andere kom het ei, appelstroop, zoetstof, azijn en magere melk goed door elkaar tot een glad beslag.
- Vervolgens schep je de geraspte wortel voorzichtig door het natte beslag.
- Meng dan de natte ingrediënten met de droge ingrediënten goed door elkaar.
- Schep dan als laatste de walnoten (snijd deze wellicht eerst nog in grove stukken) en rozijnen door het beslag.
- Giet het beslag dan in de springvorm en bak in ongeveer 15 min in de oven gaar.
- Laat de cake goed afkoelen (zet eventueel even een 1 uur in de koelkast). Wanneer de cake namelijk niet voldoende is afgekoeld wordt het lastig om de kwarklaag goed te laten opstijven.
- Als de bodem cake voldoende is afgekoeld kun je verder met de kwark laag.
- Prak daarvoor als eerst de bananen goed en meng deze met de kwark.
- Leg vervolgens de gelatine blaadjes gedurende 2 min in koud water.
- Verwarm ondertussen alvast 2 eetlepels water in een pan.
- Wanneer het water kookt haal je dit gelijk van het vuur
- Knijp de gelatine blaadjes uit en meng deze goed in het warme water.
- Als de gelatineblaadjes zijn opgelost meng je dit snel en goed door het kwarkmengsel.
- Verdeel dan het kwarkmengsel over de cakelaag.
- Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast (maar het best is een hele nacht).
- En genieten maar!
Voedingswaarde gehele taart:
(de voedingswaarde per punt kun je dus zelf bepalen door de hoeveelheid punten die je van de taart snijd)
1161 Kcal
146gr Koolhydraten
92gr Eiwitten
22gr Vet
optioneel:
Je kunt de taart nog decoreren met wat wortel, walnoten en rozijnen. Let wel op dat deze niet zijn meegenomen in de benoemde voedingswaarde die hierboven zijn beschreven.
* Je kunt in plaats van boekweitmeel ook kiezen voor volkorenmeel.
** Kies voor een soort magere kwark, kan eventueel ook met een smaakje. Wanneer je niet tegen kwark kunt dan is sojakwark of lactosevrije magere kwark ook een goede optie. Let wel op als je de kwark vervangt door yoghurt dat de verhouding gelatine blaadjes dan misschien niet meer goed is.