Bereidingswijze:
- Pak als eerst je 3 volkoren boterhammen een schaaltje/bakje of kom en leg deze alvast klaar. Brood uit de vriezer werkt ook prima, ontdooien is hierbij niet nodig.
- Neem dan een shakebeker of een schaaltje en kluts hierin het ei, de eiwitten, melk, vanille essence en kaneel goed door elkaar.
- Pak vervolgens het schaaltje/bakje/kom (of een diep bord of ovenschaal werken ook prima) en giet daar het beslag in.
- Week 1 boterham aan beide kanten een paar seconden in het beslag.
- Dan doe je een heel klein beetje van de olijfolie in de pan en bak de eerste boterham aan de ene kant goudbruin met de deksel op de pan.
- Wanneer de ene zijde gebakken is draai je de boterham om en bak je de andere kant goudbruin.
- Ondertussen dat de eerste boterham in de pan ligt kun je de tweede boterham alvast in het beslag leggen.
- Herhaal dan het proces van het bakken met de tweede boterham en leg de laatste boterham in de rest van het beslag.
- Als ook de tweede boterham is gebakken kun je de laatste boterham bakken. Heb je nog wat beslag over, giet dit dan over de boterham in de pan.
- Snijd ondertussen alvast de aardbeien in stukjes.
- Als alle boterhammen gebakken zijn, serveer ze dan op een bord en sprenkel er nog wat extra kaneel over.
- Top af met de kwark en het verse fruit.
Voedingswaarde:
519 Kcal
60gr Koolhydraten
34gr Eiwitten
13gr Vetten
Optioneel:
Eventueel zou je ook nog een eetlepel honing over de wentelteefjes kunnen doen voor de smaak, maar dit is niet nodig. Let hierbij wel op dat door de toevoeging van honing de hoeveelheid koolhydraten, en dus ook de calorieën, omhoog zullen gaan. Ook kun je altijd kiezen om ander fruit of diepvries fruit gebruiken.