- Neem als eerst een springvorm en leg daar een bakpapiertje op.
- Vervolgens meng je in een blender/keukenmachine 50 gram pistachenoten, 50 gram cashewnoten en 75 gram dadels tot een bonk.
- Doe deze bonk vervolgens in een aparte kom.
- Snijd dan de rest van de noten en dadels in kleine stukjes en meng deze samen met de gepofte quinoa bij de bonk in de kom.
- Maak dan je handen licht vochtig en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. (laat deze nu het liefst even een uurtje in de koelkast opstijven).
- Nu kun je aan de slag met de kwarklaag.
- Snijd de aardbeien door de midden en verdeel deze over rand van de springvorm, waarbij de snijkant tegen de springvorm aanlegt.
- Laat hiervoor de 5 gelatineblaadjes 2 minuten in ijskoud water weken.
- Kook vervolgens water in de waterkoker.
- Doe vervolgens de kwark in een kom.
- Wanneer het water heeft gekookt neem je 2 eetlepel kokend water in een klein schaaltje.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in de 2 eetlepels kokende water.
- Wanneer het goed opgelost is meng je dit bij de kwark.
- Verdeel dan de kwark over de bodem in de springvorm.
- Laat de taart nu minimaal 2 uur in de koelkast goed opstijven (liefst een hele nacht).
Voedingswaarde gehele taart:
1482Kcal
127,2gr Koolhydraten
88,2gr Eiwitten
71,4gr Vetten
Voedingswaarde per stuk (gedeeld door 6)
:
247 Kcal
21,2gr Koolydraten
14,7gr Eiwitten
11,9gr Vetten
Optioneel:
Je zou eventueel nog wat extra nootjes of vruchtjes als decoratie /topping op de taart kunnen doen.
Je zou eventueel ook nog wat fruit door de yoghurt kunnen mengen voordat je de gelatine blaadjes erdoorheen doet. Let wel op dat je geen sappige fruitsoorten kiest, omdat dit invloed kan hebben op de gelatine ratio.
* In dit recept heb ik Melkunie proteïne kokos gekozen maar kies voor een magere kwark die jij lekker vind of natuurlijk een soja of lactosevrije variant. Naturel smaak zou ook goed kunnen.