Bereidingswijze
- Zet als eerst alvast een koekenpan klaar.
- Neem dan een kom en klop het ei een beetje los met een vork of een garde.
- Meng daar vervolgens de appelmoes, magere vanille kwark en halve tl vanille essence doorheen.
- Wanneer dit samen een glad mengsel is kun je de havermoutmeel, kaneel, koekkruiden en gemberpoeder erdoorheen mengen.
- Als dit een glad beslag is geworden schep dan de rozijnen er als laatste nog doorheen.
- Verdeel een beetje olijfolie in de pan en schep 2 of 3 hoopjes van het beslag in je pan.
- Doe de deksel op de koekenpan en bak de pannenkoekjes goudbruin op een laag vuur.
- Wanneer ze licht droog zijn aan de bovenkant, draai je ze om en bak je ze nog heel even aan de andere zijden.
- Herhaal deze stap tot je beslag op is.
- Ik heb het op de foto afgemaakt met wat granaatappel, blauwe bessen, 2 el muesli en 2 el extra magere kwark (deze zijn niet inbegrepen in de voedingswaarde).
Voedingswaarde
382 Kcal
40g Koolhydraten
21g Eiwitten
14g Vetten
Optioneel
Je kunt natuurlijk ook ander fruit kiezen zoals aardbeien, appel, banaan, druiven of zelfs diepvries fruit.