Bereidingswijze:
- Prak als eerst de banaan in een kom totdat het een glad prakje is.
- Meng hier vervolgens het ei en de magere kwark/yoghurt goed doorheen.
- Schep vervolgens de havermout en een gewenste hoeveelheid kaneel door het beslag.
- Neem dan een koekenpan en besmeer heel ligt met wat olijfolie.
- Schep 2 a 3 hoopjes van het beslag in de pan en dek het af met een deksel.
- Zijn ze aan de bovenkant licht droog keer ze dan om en bak de andere kant goud bruin.
- Herhaal dit totdat je beslag op is.
- Serveer ze op een bord.
Voedingswaarde (zonder de olijfolie):
344 Kcal
45gr Koolhydraten
19,3gr Eiwitten
8,2gr Vetten
Optioneel
Top de pannenkoekjes af met alles wat jij lekker vind zoals bijvoorbeeld; wat extra yoghurt/kwark, vers fruit, rozijnen, pindakaas, appelstroop, noten of een handje muesli.
Een aanrader is ook om een keer wat diepvries fruit of rozijnen door het beslag te mengen en deze mee te bakken, is erg lekker al zeg ik het zelf!